dijous, 6 de març del 2008

Anàlisi de les webs dels partits polítics (pre-debat a classe)

Analitzant les webs, he trobat que totes tenen al títol el que són, i al costat també el seu lema, frase per a aquestes eleccions.
De contingut tenen informacions internes.

A la web dels socialistes, PSC, a part d’això, al costat dret hi ha tot de baners animats, amb frases, i també amb enllaços a altres espais seus, com son les webs de components del partit, afiliacions, joventut socialista, un bloc, i el programa electoral. Hi ha un vídeo, per tant s¡utilitzen també eines audiovisuals. El disseny es semblant al d’un diari, amb dia, hora, noticies, menú, cercador… No ocupa només la plana que es veu a primera vista, s’ha de baixar per a veure-la sencera, però tampoc es molt llarga.

A la de convergència i unió, CIU, també hi ha el principal, i a més aparéix molt visiblement el programa electoral, també la possibilitat de seguir la campanya en directe a través d’un enllaç. El seu disseny es bastant concentrat, tot es pot veure sense moure’s de primera plana ( sense utilitzar gaire l'scroll ) Hi ha les últimes noticies seves, algun baner al costat dret també, i enllaços simples a altres webs seves, com poden ser webs de components del partit, blocs, videoblocs.

A la d’Esquerra Republicana, ERC, hi ha el principal, i desprès sota el títol van passant les últimes noticies, després altres noticies, també incorpora un espai per a vídeos. Al costat Esquerra, opinions. Al dret baners amb retransmissions en directe, fotologs, possibilitat per subscriure's, un espai electoral en concret per a les eleccions…

A la del Partit Popular, PP, hi ha primer el títol, desprès el menú, i a sota, el seu lema per a aquestes eleccions. Al costat esquerra apareixen les noticies, que per cert, només hi ha una del dia. Desprès noticies locals, entrevistes, opinions. I l’agenda. Té la possibilitat de canviar la llengua a català o a castellà.Al costat dret, és on hi apareixen els enllaços especials, com són el fer-se voluntari, aportar idees, descarregar-se material per a campanya. Un vídeo, i també un espai dedicat a la Web 2.0 amb bloc del partit, fotografies, vídeos, i una xarxa social.

I a la d' Iniciativa per Catalunya Verds, ICV, té l’esquema general de títol, amb lema, i l’hora i dia que és a sota. I un canal a youtube. Té possibilitat de canviar de llengua, a anglès, i a castellà. El menú es vertical, a l’esquerra. Hi ha una espai per a noticies al principi, al costat l’agenda, i més a sota articles. A la dreta, com la majoria, té l’espai per a baners animats, amb les seves propostes i enllaços a elements de la idealitat del partit.

Totes tenen a sota la direcció, i telèfon o correu de contacte.


Sobre les noticies d’interès comentades…

Després del cara a cara entre Zapatero i Rajoy, el PSOE va publicar els documents en que es van basar per a fer les seves argumentacions. Crec que es una bona idea, ja que dona més credibilitat a les seves paraules… d’aquesta manera hi ha com una assegurança de que les informacions son el més reals possible, perquè sinó, estan escrites i es poden comprovar.


En una propera actualització, podreu veure com haurà anat el debat realitzat a classe el proper dia 7, amb les opinions aportades pels companys.
Fins aviat.