Les dues primeres maneres de veure com son les persones informades, poden estar relacionades amb el que es la informació unidireccional, on per una banda, s’exponien dades, i per l’altre només es rebien; i la tercera, que es la que relaciono amb el que pot assemblar-se a la web 2.0, tot el que es buscar informació per sí mateix, no només llegir sinó també participar-hi, crear comunitats o simplement deixar opinions.
Cada cop es va avançant més cap al periodisme participatiu, el periodisme digital, i no només periodisme com tothom ho entén, o ho entenia fins ara.
El periodisme tradicional era escrit en un medi físic i fet només per esser llegit (o en el cas de la radio y la televisió, per a esser escoltat) actualment amb el periodisme digital, també es pot participar, tant informant sobre temes dels que tinguis informació, com deixant comentaris o opinions.
He trobat un aspecte important sobre el que es pregunta Waker, que, al igual que moltes altres persones, es pregunta com es faran les noticies en el futur. I la resposta que ha trobat es, estudiar ara a les persones del futur, es a dir, veure com va evolucionant tot per a preveure com seguirà.
Es parla sobre la innovació dels clients, i quan aquesta té sentit. Els clients poden ser les persones en general, que abans només consumien un mitjà, i poc a poc, han anat construint-se el seu propi mitjà, on es creen grups de discussió, els weblogs, la publicació col·laborativa, els peer-to-peer (que serveixen per a comunicar-se o per a compartir, i distribuir arxius) i fins i tot la sindicalització a un espai web. Els continguts de les webs han anat evolucionant, cada cop hi ha nous tipus de continguts, i també les necessitats de les persones són diferents segons de qui es tracta.
I, finalment, he trobat que es tornen a nombrar els weblogs com a forma de periodisme participatiu ( encara que també hi ha altres que no s’han creat expressament per a informar sobre aspectes d’interès general, però si poden ser interessants per a un col·lectiu, amb el que s’interactua) i ho resumiré en que els weblogs permeten a tothom, o gairebé tothom, fer-se escoltar, tothom pot publicar el que vol, i altres persones ho llegeixen i fins i tot poden interactuar, molts cops aquests weblogs, evolucionen i es converteixen en un lloc d’especial interès, es una manera de deixar a tothom poder expressar-se i si es tenen coses a dir, arribar a ser llegits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada